ZAVEŽI 2016 - Zaveži bat gre najboljšim šifrantom

Že tretje leto zapored se je pojavil zgradbarski problem, ki so ga ekipe v dveh zabavnih dneh druženja brez večjih težav rešile.

V petek so potekale delavnice vozlov in vezav, Gorjanski ploharji so nam pokazali ročno izdelavo ploha z metodo cepljenja in tesanja, nekateri pa so osvojili napenjanje sintetičnih "plaht".

Po izobraževalnih delavnicah, ki so udeležence oskrbele s potrebnim znanjem in zaužitju večernega obroka je sledila razgrnitev letošnjega zgradbarskega izziva. Napetost je vse bolj naraščala in ob 20.00 smo ekipe soočili z izdelavo napreve za šifriranje Morse-jeve kode. Razglasitvi izziva je sledil smeh,... nato pa resni pogledi, nešteti "cmoki" v grlih, adrenalin, ... vzpostavili so se vsi pogoji za kvalitetno reševanje problema.

Do polnoči so vse ekipe pripravile rešitev problema na papirju in v maketi,...

V zgodnjih jutranjih urah se je pričelo organizirano delo v sproščenem a hkrati delovnem vzdušju,...

Po kosilu smo preizkusili nastale šifrirne naprave, rezutati so bili res izjemni, rešitve zelo inovativne, ekipni duh izjemen in ponos inovaterjev velik, teža prisotne,... itak! Brez napak ni napredka, brez spodrsljaja (ni)ste ostali le tisti, ki ste naredili največjo napako in se dogodka niste udeležili.

Zaveži bat je bil podeljen v enoletno oskrbo Breznici 1, na vas je, da fantje ne bodo obdržali bata več kot le eno sezono.

Vsem udeležencem se zahvaljujemo za energijo,zanimive ideje. Prav tako pa apeliramo na vse tiste, ki vas tekmovanje intrigira, pa še niste zbrali poguma, da se nam pridružite naslednje leto!

Več slik si lahko ogledaš tukaj.

SVOD ZAVEŽI

Objavljeno v Novica
Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.