Kako si skavt skoraj sam izdela skavtski nož

Skavtska šola življenja v naravi je med skavti že kar lepo zaživela. Morda tudi zato, ker so inštruktorji res skavti v pravem pomenu besede, ker držijo obljubo in znajo najti čas in voljo za svoje "vajence".

Po kar dolgem času smo namreč zares zaključili prvo (in zaenkrat edino izvedeno) ŽvN 2. Takrat smo ob zaključku prejeli ročno izdelana rezila - polizdelke za prave skavtske nože, zraven njih pa še obljubo, da si bomo ročaje za nože izdelali skupaj. V februarju letos se je ta obljuba udejanila in tako smo se štirje nadebudni šolarji ŽvN-ja zbrali pri inštruktorju Simonu v Zagorju, kjer smo si izdelali ročaje za svoje skavtske nože. Delavnica je trajala skoraj cel dan. Od spoznavanja in izbire lesa za svoj ročaj, zasnove ročaja pa do spoznavanja z raznimi aparati za obdelavo lesa (nekateri teh zadev pač do takrat še nismo uporabljali). Kose lesa smo najprej postavili v osnovno kompozicijo, jih zlepili in lepilo zapekli v pečici. Nato smo jih izoblikovali v lepe in ergonomske ročaje. Kdor je imel čas, si je na koncu izdelal še usnjen etui za nož. 
Zasuti z lesnim prahom, premraženi in nadvse ponosni na svoje izdelke smo se na koncu skupaj odpravili še na posebno skavtsko pico... in naprej domov. Še enkrat hvala Simonu (in njegovim domačim) za postrežbo, gostoljubje in čas.

Objavljeno v Orodje
Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.