Nazadnje objavljeno:

ŽvN2 2016 - 1. vikend

Kako smo se imeli na prvem vikendu skavtske šole življenja v naravi 2? Preberi si kaj je napisala udeleženka Ana...

V soboto zjutraj je bila situacija težka. Bremenjujoča. Matura. In to ne kar kakšna ampak iz matematike. Jao. Sekunde in minute so se le stežka – pa vendar prevesile v 2 uri in prišel je čas odrešitve. Situacija se je nekaj minut po enajsti znatno izboljšala, nadebudna dijakinja Kamniške gimnazije se je namreč že s sekiro in rutko v nahrbtniku napakiranem v rdečem golfu peljala lepšim trenutkom naproti. Zunanji opazovalec bi najvrjetneje menil, da je »sfalila« že pri prvi nalogi – iskanju lokacije - a je zadrego rešil hrabri inštruktor in jo našel v neki vasi, ki se… Preberi več »

Objavljeno v Novica

Usnjen žok za sekiro

1._potrebscine_.JPG

Po vseh poletnih in jesenskih aktivnostih, pridejo na vrsto zimski meseci. Meseci, v katerih orodja ne uporabljamo več tako intenzivno in ga do pomladi po navadi le zložimo v skladišče. Tukaj je ideja, kako lahko z nekaj materiala in volje poskrbite za svoje orodje in mu podaljšate življenjsko dobo za najmanj sezono ali dve.
Preberi več »

20.01.2016 ob 21:04 | Nina Fifolt, Zamerm čebela

ŽVN2 _ 2/3 _ Logaške goščave

C7D_8908.JPG

Vsem nam je uspelo preplesti, spihati, zdrajsati, posušiti in v herbarij umestiti našo vstopnico v še eno izjemno bogato druženje v Logaških goščavah.
Preberi več »

13.10.2015 ob 13:45 | Tr' nrtrbolši Svizec

SŠ ŽVN II _01_ pod mentorstvom medveda

C7D_3566.JPG

Na prijetno ogret in sončen petek 29. »ta`večjega« travna so se poti letošnjih udeležencev SŠ ŽVN II stekle v Štorovo, pri Novi vasi. Obteženi z nahrbtnikih in radovednostjo, smo se preko kontrolnih točk prebili do tabornega prostora, v mnogih pogledih optimalen za prihajajoče druženje. Z okusom soli, kruha in smrekovih vršičkov so se tudi naše brbončice, ter encim α-amilaza zavedali, da bo tudi za njih poseben vikend.
Preberi več »

04.06.2015 ob 15:58 | Tr' nrtrbolši Svizec

ZAVEŽI 2015 _ ODPRTE PRIJAVE

Vsi, ki vas zanima reševanje zanimivih konstrukcijskih nalog, spoznavanje novih vezav in načinov gradnje nenavadnih tabornih zgradb, vabljeni v petek in soboto 10.- 11. 4. 2015 v Šmihel pod Nanosom kjer se bo odvijal Zaveži!

Preberi več »

23.03.2015 ob 13:36 | SVOD Zaveži 2015

Snežni T-bivak

snezni-t-bivak-001.jpg

Eden izmed najpriljubljenejših zimskih zatočišč je tako imenovani »T-bivak«, gradnja katerega pa je možna samo v visoki zimi, ko zimska oddeja globoko prekrije območje, kjer bomo bivakirali.

Sneg je dober toplotno izolator, kar pomeni, da se v snežni luknji temperatura zraka giblje okoli ledišča. Prav ta lastnost snega služi za izhodišče vseh oblik zimskih zatočišč, eden izmed konstrukcijsko in časovno najhitreje izvedljivih pa je prav T-bivak, zato je izjemno priljubljen tudi med alpinisti.
Preberi več »

18.03.2015 ob 20:28 | Urban B. in Janez E. K.

1234»
Prikazujem 6-10 od 54