ŽvN vikend - januar, 2018 - Jezersko

Kot je inštruktorjem ŽVN že v navadi, vsako leto izvedemo nekaj inštruktorskih vikendov, kjer preizkušamo ali ustvarjamo nekaj novega in se vsakič ogromno naučimo – sploh iz lastnih napak.

Prvi vikend tega leta smo locirali na Jezersko in tokrat ne v udobje narave in noči pod bivakom, kot nam je v navadi, ampak v udobje prave Dedkove hiše. Čeprav udobna, pa nismo dolgo zdržali v njenem objemu, saj nas je vlekla narava, zima, ki je v dolini še ni. In tudi na Zgornjem Jezerskem je tokrat ni bilo, zato smo se v soboto zjutraj po obilnem zajtrku (En masunek na dan, da inštruktor ostane močan!) spakirali nahrbtnike, jih nabasali s hrano, kotli in orodjem, ter odnesli pete malo bolj stran od civilizacije, malo višje, kjer nas… Preberi več »

Objavljeno v Novica

Jetrna pašteta

1._sestavine_.JPG

Ker skavt rad loti prav vsakega izziva, še raje pa prej dobro je, je tukaj recept kako pripraviti pravo domačo pašteto. Mi smo se sicer odločili za mesno izvedbo, s kančkom domišljije pa lahko recept priredite po svoje in naredite še kakšno drugo izvedbo namaza, ki ga vsi prav radi namažemo na kruh.
Preberi več »

29.01.2016 ob 21:43 | Nina Fifolt, Zamerm čebela

Usnjen žok za sekiro

1._potrebscine_.JPG

Po vseh poletnih in jesenskih aktivnostih, pridejo na vrsto zimski meseci. Meseci, v katerih orodja ne uporabljamo več tako intenzivno in ga do pomladi po navadi le zložimo v skladišče. Tukaj je ideja, kako lahko z nekaj materiala in volje poskrbite za svoje orodje in mu podaljšate življenjsko dobo za najmanj sezono ali dve.
Preberi več »

20.01.2016 ob 21:04 | Nina Fifolt, Zamerm čebela

ŽVN2 _ 2/3 _ Logaške goščave

C7D_8908.JPG

Vsem nam je uspelo preplesti, spihati, zdrajsati, posušiti in v herbarij umestiti našo vstopnico v še eno izjemno bogato druženje v Logaških goščavah.
Preberi več »

13.10.2015 ob 13:45 | Tr' nrtrbolši Svizec

SŠ ŽVN II _01_ pod mentorstvom medveda

C7D_3566.JPG

Na prijetno ogret in sončen petek 29. »ta`večjega« travna so se poti letošnjih udeležencev SŠ ŽVN II stekle v Štorovo, pri Novi vasi. Obteženi z nahrbtnikih in radovednostjo, smo se preko kontrolnih točk prebili do tabornega prostora, v mnogih pogledih optimalen za prihajajoče druženje. Z okusom soli, kruha in smrekovih vršičkov so se tudi naše brbončice, ter encim α-amilaza zavedali, da bo tudi za njih poseben vikend.
Preberi več »

04.06.2015 ob 15:58 | Tr' nrtrbolši Svizec

ZAVEŽI 2015 _ ODPRTE PRIJAVE

Vsi, ki vas zanima reševanje zanimivih konstrukcijskih nalog, spoznavanje novih vezav in načinov gradnje nenavadnih tabornih zgradb, vabljeni v petek in soboto 10.- 11. 4. 2015 v Šmihel pod Nanosom kjer se bo odvijal Zaveži!

Preberi več »

23.03.2015 ob 13:36 | SVOD Zaveži 2015

1234»
Prikazujem 6-10 od 55